Connect with us

სხვა

როგორ ავარჩიოთ ტკბილი ნესვი

ზაფხულის ცხელი დღეები ტკბილი, გემრიელი და არომატული ნესვის გარეშე წარმოუდგენელია! დღევანდელ სტატიაში ამ უგემრიელეს ხილზე და მისი შერცევის წესებზ ვისაუბრებთ. რჩევები რომლებიც ამ სტატიაშია დაგეხმარებათ დახლიდან ყველაზე ტკბილი ნესვი აარჩიოთ!

ნესვის გარეგნული მხარე

კარგად შეათვალიერეთ როგორ გამოიყურება ნესვი. დარწმუნდით, რომ მის ზედაპირს ნაკაწრები, ჩაჭრილი, დაჟეჟილი, დალაქავებული ან ამოჭრილი ნაწილები არ აქვს და მთელია. კარგ ნაყოფს სწორი ზედაპირი აქვს.

გაჭრისას ნესვი ღია ყვითელი ფერი უნდა ჰქონდეს. მომწვენი ფერის მქონე ნესვი მკვახეა. ზედმეტად მკვეთრი ფერის მქონე ნესვი ოდნავ საეჭვოა, შესაძლოა ის ნიტრატებით იყოს გაჟღენთილი.

არომატი

ნესვის სიმწიფის ყველაზე დიდი მანიშნებელი მისი სუნია. მწიფე ნესვის ძლიერი და ტკბილი არომატი მსხილისა და ანანასის ნოტებს შეიცავს. მკვახე ნესვს კი ახალგათიბული ბალახის სუნი აქვს.

ხმა

ხელის მირტყმისას მწიფე ნესვვს ყურ ხმა ექნება.

კუდი მშრალი და მსხვილი უნდ აიყოს. წინა მხარეს კი ღერო ოდნავ რბილი და იოლად დრეკადი უნდა იყოს. არ ღირს გადაჭრილი ღერო მქონე ნესვის ყიდვა.

ზოლები

ზოლების მქონე ნესვი ყოველთვის უფრო გემრიელია ვიდრე გლუვი ზედაპირის მქონე, თუმცა ეს ნესვის სახეობის გამოა თუ ნესვს ზოლები მხოლოდ მომწიფების შემდეგ უჩნდებათ დაზუსტებით არ ვიცით.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.