კულინარია
ცხარე პომიდორი: მწვანე წითელზე უფრო მეტად მომწონს
რომელი სუფრა აუვლის გვერდს მწნილებსა და კონსერვებს? ცხარე წასახემსებლები მთავარი კერძების გემოს ავსებენ: კიტრის, პომიდვრის და წიწაკის მწნილი სასადილო სუფრაზე იმდენად ჰარმონიულად გამოიყურება, რომ მარაგის სახით რამდენიმე ქილის არ მომზადების ფიქრიც კი არ მაქვს.
ცხარე პომიდორი
წითელი პომიდვრის მწნილისგან განსხვავებით ცხარე მწვანე პომიდორი არა მხოლოდ ფორმას ინარჩუნებს, არამედ ჯანმრთელობისთვის უფრო სასარგებლოა. თერმული დამუშავების შემდეგაც კი მწვანე პომიდორი ადამიანის ორგანიზმისთვის სასარგებლოა.
მწვანე პომიდორი ყველა სამკურნალო ნივთიერებას შეიცავს, რომლებიც ანთებით პროცესებს ამცირებენ, თრომბის წარმოქმნას ხელს უშლიან, წონაში დაკლებას და კარგ განწყობას ხელს უწყობენ. რედაქცია „alltime” გიამბობთ, როგორ მოამზადოთ ძალიან სწრაფად გემრიელი ცხარე პომიდორი ნამდვილი გურმანებისთვის.
ინგრედიენტები:
- 3 კგ მწვანე პომიდორი
- 1 თავი ნიორი
- 3 ლ წყალი
- 5 ს/კ შაქარი
- 2 ს/კ მარილი
- 5 წიწაკის მარცვალი
- 150 მლ ძმარი
- 3 ს/კ მცენარეული ზეთი
- 1 სტაფილო
- 1 ცხარე პილპილი
მომზადება:
1. სტაფილო და ნიორი გაასუფთავეთ. მწვანე პომიდორი გარეცხეთ.
2. ცხარე პილპილი, სტაფილო და ნიორი ხორცის გასატარებელ მანქანაში გაატარეთ ან დააბლენდერეთ.
3. გაფილტრულ წყალს შაქარი და მარილი დაუმატეთ, ადუღებამდე მიიყვანეთ. მდუღარე წყალს ძმარი დაუმატეთ, აურიეთ და მწნილი ცეცხლიდან გადმოდგით.
4. პომიდორი შიგთავსისთვის ღრმად ჩაჭერით.
5. ქილის ფსკერზე წიწაკის მარცვლები და მცენარეული ზეთი მოათავსეთ, პომიდორში შიგთავსი ნაზად მოათავსეთ.
6. სტერილური მინის ქილა ბოლომდე პომიდვრით აავსეთ. ქილა შეიძლება იყოს ერთლიტრიანი, ან შეგიძლიათ სამლიტრიანი მოხუფოთ. თქვენ როგორც გსურთ.
7. ქილას თავსახური დააფარეთ და წყლის ორთქლზე წყლის ადუღების შემდეგ 10 წუთით სტერილიზაცია გაუკეთეთ.
ცხარე პომიდვრის მომზადება ნახევარ საათზე მეტ დროს არ წაგართმევთ, მაგრამ ძალიან ბევრი და გემრიელი გამოვა. თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.