Connect with us

კულინარია

ცნობილი ამერიკული ნამცხვარი “ვუპი-ფაი”: უნაზესი შოკოლადის ბისკვიტი ნაღების გულსართით

ამ ამერიკულმა ნამცხვარმა კულინარიულ წიგნებში ღირსეული ადგილი დაიკავა, ეს ყველაფერი კი მისი განუმეორებელი გემოსა და ნაზი ტექსტურის დამსახურებაა, რომელიც პირში თავისით დნება, რაც შეეხება გულსართს – მისი აღსაწერი სიტყვების პოვნა ნამდვილად გაგვიჭირდება, ამიტომ აჯობებს ამ სტატიაში მოცემული რეცეპტი დატესტოთ და თავად გამოსცადოთ ამ დესერტით პირის ჩატკბარუნების სიამოვნება!

შოკოლადის ნამცხვარი

ინგრედიენტები:

  • 100 გრამი კარაქი
  • 110 გრამი შაქარი
  • 1 ცალი კვერცხი
  • 150 გრამი ფქვილი
  • 65 გრამი კაკაოს ფხვნილი
  • 1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი
  • 1 ჩაის კოვზი ვანილის შაქარი
  • 100 მილიგრამი რძე

კრემი:

  • 200 მილიგრამი ცხიმიანი ნაღები (ასათქვეფად)
  • 1/2 სუფრის კოვზი შაქრის პუდრა

მომზადების წესი:

1. ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და შაქარი

2. დაუმატეთ 1 კვერცხი და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ საგულდაგულოდ

3. აურიეთ ფქვილი, კაკაო, გამაფხვიერებელი და ვანილის შაქარი

4. ნელ-ნელა დაუმატეთ რძე და ფქვილის ნაზავი – კარაქის ნაზავს

5. პერგამენტ გადაფარებულ ჟარუნაზე, სუფრის კოვზით დადევით ცომი და თან მოასწორეთ რათა წრიული ფორმა მიიღოს.

6. გამოაცხვეთ 175 გრადუს ტემპერატურაზე – 10-12 წუთით. გააგრილეთ.

7. მოამზადეთ კრემი: ათქვიფეთ ნაღები შაქრის პუდრასთან ერთად

8. ბისკვიტის ერთ ნახევარზე კრემი კოვზით დაიტანეთ ან მეორე ნახევარი დაადევით. შეგიძლიათ ბისკვიტები სურვილისამებრ მორთოთ!

9. სანამ სუფრასტან მიიტანთ ბისკვიტები მაცივარში გააცივეთ – 30 წუთით.

ამ რეცეპტით ნამცხვარი უგემრიელესი გამოდის. თქვენი ნახელავი თქვენს ახლობლებს გულგრილს ნამდვილად ვერ დატოვებს!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.