Connect with us

კულინარია

იდეალურად ფაფუკი და ჰაეროვანი ცომი საფუარის გარეშე. აწი ცომს მხოლოდ ასე მოვამზადებ

ეს რეცეპტი მოეწონება მათ, ვისაც საფუარი არ უყვარს. როგორც არ უნდა ეცადოთ, მიკროსკოპული სოკოების სუნის, რომლისგანაც საფუარი შედგება, სრულად განეიტრალებას ვერ შეძლებთ. გამომცხვარი პროდუქტი მისით გაჟღენთილი რჩება.სწორედ ამიტომ, ჩვენ იძულებული ვხვდებით საფუარის ალტერნატივა ვეძებოთ.

მისი საუკეთესო ალტერნატივა არის ნატურალური კვეთი. ამისთვის შეგიძლიათ კეფირი გამოიყენოთ. როგორ მივიღოთ? ახალი რძით სავსე ქილა თბილ, ნათელ ადგილას 1-2 დღე დატოვეთ, ქილას მარლა დააფარეთ. როგორც კი რძიდან კეფირი წარმოიქმნება მაცივარში შეინახეთ.

კეფირზე დამზადებული ცომი ღვეზელისთვის

ინგრედიენტები:

  • 2-2,5 ჭიქა ფქვილი
  • 1 ჭიქა კეფირი
  • ½ ჩ/კ მარილი
  • 2 ჩ/კ შაქარი
  • 1 ჩ/კ სოდა
  • 2 ს/კ მცენარეული ზეთი

მომზადება:

1. კეფირი ოთახის ტემპერატურამდე გააცხელეთ. მარილი, შაქარი და მცენარეული ზეთი წაუსვით.

2. ცომი მოზილეთ. კეფირს ფქვილი დაუმატეთ და მუდმივად აურიეთ. ელასტიური და არც ძალიან მკვრივი ცომი უნდა გამოგივიდეთ.

3. მაგიდას ფქვილი მოაყარეთ და ცომი 1 სმ სისქეზე გააბრტყელეთ. ზემოდან 1/3 ჩ/კ სოდა მოაყარეთ.

4. შემდეგ ცომი ორ ბარათად ან უბრალოდ რამდენიმე ფენად გაკეცეთ, მოზილეთ და კვლავ 1/3 ჩ/კ სოდა მოაყარეთ. და ასე სამჯერ მოიქეცით, სანამ მთლიან სოდას არ გამოიყენებთ. თითოეულ ჯერზე ცომი უფრო ფუმფულა და ჰაეროვანი გახდება.

5. მზა ცომს პირსახოცი დააფარეთ და თბილ ადგილას 40 წუთით გააჩერეთ, რომ ოდნავ ამოვიდეს. ამ დროში მომავალი ღვეზელისთვის შიგთავსი მოამზადეთ. როცა ცომი ამოვა, შეწვას ან გამოცხობას შეუდექით.

კეფირზე მომზადებული ღვეზელის ცომის რეცეპტი გამოადგება იმ დიასახლისს, რომელსაც გამოცხობა უყვარს. ის საფუარის რეცეპტის შესანიშნავია ანალოგია.

თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.