Connect with us

ვიდეო

ჭარხლის ელექსირი: ორგანიზმის, განსაკუთრებით ღვიძლის და სისხლის ძლიერი დეტოქსიკაციის საშუალება

უკვე ერთ თვეში საჭმლის მონელების პრობლემები დამავიწყდა და პიგმენტური ლაქებიც შემიმცირდა.

ჭარხლის ელექსირი ამ ბოსტნეულში შემავალი ძლიერი თვისებების წყალობით ორგანიზმს გასაოცრად წმენდს, განსაკუთრებით ღვიძლის გასაწმენდად არის ეფექტურია.

ჭარხალი და ჭარხლის ფოთლები ღვიძლის გასაწმენდად წარმოუდგენელ თვისებებს ფლობენ.

გირჩევთ ეს წვენი, როგორც მინიმუმ, კვირაში 1-2-ჯერ გამოიყენოთ.

ელექსირის უპირატესობა ორგანიზმის დეტოქსიკაციისთვის

ორგანიზმის დეტოქსიკაციის გარდა, ელექსირი ორგანიზმის უჯრედებს კარგად ატენიანებს.

ინგრედიენტები ჭარხლის გემოს აბალანსებენ და ძალიან მიმზიდველ არომატს და სასმელის ფერს ქმნიან, რომლის გასინჯვა ყველას ენდომება.

შეფ მზარეული მარლი კენტავერი ჭარხლის უპირატესობაზე გიამბობთ: „ჭარხლის მკვებავი თვისებები ანტიოქსიდანტების შესანიშნავ წყაროს წარმოადგენენ, რომლებიც საჭმლის მომნელებელი სისტემის დარეგულირებას ხელს უწყობენ. ასევე ღვიძლს წმენდს და ორგანიზმიდან ტოქსინები გამოაქვს. ჭარხლის ფოთლები, რომლებიც ბეტა-კაროტინებით განსაკუთრებით მდიდარია, საჭმელად ვარგისია.

Advertisement

კალიუმი, უჯრედისი, ფოსფორი, მაგნიუმი, რკინა, A, B და C ვიტამინები, ბეტა-კაროტინი, ბეტა-ციანინი, ასევე ფოლიუმის მჟავა – ეს მკვებავი ნივთიერებების, ვიტამინებისა და მინერალების მხოლოდ მცირედი ნაწილია, რომლებსაც ჭარხალი და მისი ფოთლები შეიცავენ.

ჭარხალი განსაკუთრებით სასარგებლოა ორსულებში, რადგან ორსულობის დროს B ვიტამინი და რკინა უჯრედების ზრდის სტიმულაციისთვის განსაკუთრებით სასარგებლოა. ასევე ქალის ორგანიზმში რკინის მარაგს ავსებს.

როგორ მოვამზადოთ ელექსირი

ის ღვიძლისთვის შესანიშნავ საშუალებას წარმოადგენს. ასევე მუშაობს როგორც სისხლის გამწმენდი საშუალება, შეუძლია სხვადასხვა ფორმის სიმსივნე შეაფერხოს.

ინგრედიენტები:

  • 1/3 ჭიქა დაჭრილი ჭარხალი 1/2
  • 1/2 ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
  • 1 პატარა ზომის კიტრი (ახალი ან გაყინული)
  • 1 ვაშლი
  • 1/4 ჩ/კ ახალი გახეხილი კოჭის ფესვები
  • 4 ახალი ჭარხლის ფოთოლი (სურვილის მიხედვით)
  • ცოტა ლიმონის წვენი (სურვილის მიხედვით)

მომზადება:

ყველა ინგრედიენტი ბლენდერში მოათავსეთ, 200-250 მლ წყალი დაუმატეთ და დააქუცმაცეთ.

რეკომენდებულია იმწამსვე დალიოთ, სასურველია ჭამამდე 30 წუთით ადრე. თუ სტატია ინფორმაციული იყო, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.

Advertisement