Connect with us

კულინარია

ყვავილები კულიჩებზე, რომლებიც მცხუნვარე მზეზეც არ გადნება – ჭიქურის რეცეპტი

სააღდგომო კულიჩების მორთვა მთელი ხელოვნებაა. ჩვენ ხომ ძალიან გვსურს, რომ სააღდგომო კალათა მიმზიდველად გამოიყურებოდეს. საწყენია, როცა ჭიქური კულიჩიდან დნება, ხოლო დეკორაციები სილამაზეს კარგავს. დღეს Alltime-ის რედაქცია გასწავლით, თუ რა შეგიძლიათ გამოიყენოთ დეკორისთვის, რომ ასეთი პრობლემა თავიდან აიცილოთ. ჟელატინის ჭიქური და ბეზეს ყვავილები წარმატების საწინდარია.

სააღდგომო კულიჩების გაფორმება

თავდაპირველად, ჭიქური მოამზადეთ. გიზიარებთ ძალიან მარტივ რეცეპტს ჟელატინით, კვერცხის ცილის გარეშე. ასეთი ჭიქური არ იფშვნება და არ დნება. ძალიან ლამაზად და გემრიელად გამოიყურება, როგორც ნახატზე. აი, თავად რეცეპტი.

ინგრედიენტები:

  • 5 გრ ჟელატინი
  • 25+50 გრ წყალი
  • 125 გრ შაქარი
  • მწიკვი ლიმონის მჟავა
  • საღებავები, არომატიზატორები სურვილის მიხედვით

მომზადება:

1. პირველ რიგში, 5 გრ ჟელატინი 25 გრ ცივ წყალში გახსენით.

2. პატარა ქვაბში 50 გრ წყალი და შაქარი აურიეთ. საშუალო ცეცხლზე დადგით, მუდმივად აურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შაქარი ბოლომდე უნდა გაიხსნას.

3. ცხელ სიროფს გასივებული ჟელატინი დაუმატეთ. სრულად გაგრილებამდე აურიეთ.

4. სიროფი ოთახის ტემპერატურამდე გააგრილეთ, ამის გაკეთება ყინულის აბაზანით შეგიძლიათ.

5. სიროფი მიქსერით (საშუალო სიჩქარე) ათქვიფეთ. ათქვეფის მიხედვით სიროფი გათეთრდება და მოცულობაში გაიზრდება. ამ ეტაპზე შეგიძლიათ საღებავები ან არომატიზატორები თქვენი გემოვნებით დაუმატოთ. მნიშვნელოვანი მომენტი: რაც უფრო დიდხანს ათქვეფთ, მით უფრო სქელ ჭიქურს მიიღებთ. თუ ლამაზი ჭიქურის მიღება გსურთ, რომელიც არ ჩამოიღვენთება, დიდხანს ათქვიფეთ.

6. თუ გადააჭარბებთ და ჭიქური ძალიან სქელი გამოვა, არ ინერვიულოთ: სიტუაციის გამოსწორება შეიძლება. უბრალოდ საშუალო ცეცხლზე 5-10 წამით შეათბეთ, აქტიურად აურიეთ. ეს საკმარისია, რომ ჭიქური უფრო თხევადი გახდეს.

7. ჭიქური მხოლოდ სრულად გაგრილებულ კულიჩებს მოასხით. არავითარ შემთხვევაში ცხელ კულიჩზე არ გამოიყენოთ.

თავიდან ჭიქური ძალიან წებოვანია, გამდნარ მარშმელოუს ჰგავს. სრულად გამაგრებამდე ზუსტად 1 ღამე გააჩერეთ. მეორე დღეს ჭიქური კულიჩს მტკიცედ ჩამოეკიდება და არ მიგეკვრებათ. ასევე დანით კარგად იჭრება და ძალიან სუფთად გამოიყურება.

ბეზეს აქსესუარები

ახლა ბოლო შტრიხებზე გადავიდეთ. კულიჩებისთვის ლამაზი ყვავილები რომ გააკეთოთ, შვეიცარული ბეზეს მომზადების რეცეპტი დაგჭირდებათ.

შვეიცარული ბეზეს რეცეპტი

ინგრედიენტები:

  • 5 კვერცხის ცილა
  • 320 გრ შაქარი
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი ან ვანილის შაქარი
  • მწიკვი ლიმონის მჟავა
  • საღებავები

მომზადება:

  1. კვერცხის ცილას შაქარი და დანის წვერით მარილი დაუმატეთ. ასევე მწიკვი ვანილი და ლიმონის მჟავა დაუმატეთ.
  2. წყლის ორთქლზე დადეთ ისე, რომ თასი წყალს არ ეხებოდეს. შაქრის სრულად გადნობამდე მუდმივად აურიეთ.
  3. შაქრის სრულად გადნობის შემდეგ შეგიძლიათ მიქსერით ათქვიფოთ, ჯერ საშუალო სიჩქარეზე, შემდეგ მაქსიმალურზე. 10 წუთით ათქვიფეთ. როცა მასაში ტალღები წარმოიქმნება, გამოდის კრემი მზადაა. ასეთი კრემი დაუყონებლივ უნდა გამოიყენოთ.

კულიჩის ყვავილებისთვის ასევე დაგჭირდებათ კულინარიული ტომარა და სპეციალური თავსაცავები, რომ ყვავილების ფორმები გააკეთოთ: „პატარა ვარდი“, „ფოთლები“ და თქვენი გემოვნებით სხვა ფორმები.

უბრალოდ შეხედეთ, როგორ დიდებულად გამოიყურება ბეზეს დეკორი.

უკვე ვეღარ ვითმენ, ისე მინდა დედასთან ერთად კულიჩების გამოცხობა და საინტერესო დეკორების მოფიქრება. მით უფრო, ფოტოებიდან და ვიდეოებიდან შეგიძლიათ შთაგონება იპოვოთ. ვიმედოვნებთ, ეს სტატია კულინარიული შედევრების შექმნას შთაგაგონებთ. გემრიელი და ლამაზი კულიჩების გამოცხობას გისურვებთ!