Connect with us

საკითხავი

სპეციალისტის პასუხი, საჭიროა თუ არა წიწიბურას გარეცხვა მომზადებამდე

როგორც ცნობილია, წიწიბურა ადამიანისთვის ორგანიზმისთვის ძალიან სასარგებლოა. ჰემოგლობინს ზრდის, ორგანიზმს სწრაფად ანაყრებს, შიმშილის გრძნობას აქრობს. ამ მარცვლეულში ბევრი ვიტამინი და მინერალი შედის. ფაფის მომზადების რეკომენდაციების დაცვით, მის ყველა სასარგებლო ნივთიერებას შეინარჩუნებთ. ექსპერტი გიამბობთ, საჭიროა თუ არა წიწიბურას გარეცხვა მომზადებამდე თუ ეს სავალდებულო ეტაპი არაა.

მეცნიერებმა კვლევის შედეგებით დაადგინეს, რომ წიწიბურას მარცვლეულს წინასწარი გარეცხვა სჭირდება. არსებობს რიგი მიზეზები, რატომ არის სავალდებულო მარცვლეულის გარეცხვა ნამდვილად სასარგებლო და გემრიელი ფაფის მოსამზადებლად.

საჭიროა თუ არა წიწიბურას გარეცხვა მომზადებამდე

პროცესის მნიშვნელობა

ზოგჯერ მწარმოებლებიც შეფუთვაზე უთითებენ, რომ წიწიბურას მარცვლეულს გარეცხვა სჭირდება. თუ ასეთი რეკომენდაცია არ აქვს, გახსოვდეთ, რომ მაინც სავალდებულო ეტაპია მომზადებამდე. წიწიბურა შეფუთვაში იდეალურად სუფთა ვერ იქნება.

მარცვლეულის გარეცხვა აუცილებელია რამდენიმე მიზეზით. პირველ რიგში, წიწიბურაში შეიძლება იყოს სხვადასხვა მინარევი, წვრილი კენჭი, მტვერი და ნაგავი, რომელიც ხარშვის დაწყებამდე უნდა მოიშოროთ. მეორეც, წიწიბურაში შედის ფიტინის მჟავა, რომელიც ორგანიზმისთვის სასარგებლო მიკროელემენტებს ათვისებაში ხელს უშლის. ამ ნივთიერებას წიწიბურას გარეცხვით მოიშორებთ. ასე მზა კერძი ჯანმრთელობისთვის უფრო სასარგებლო გამოვა.

დეტალური ინსტრუქცია

როგორ გავრეცხოთ წიწიბურა ხარშვის ან შეწვის წინ სწორად? მარცვლეული გადაარჩიეთ. გაუხსნელი ბირთვი, წვრილი ნაგავი მოაშორეთ. დიდი თასი გამოიყენეთ, მასში ყველა მარცვლეული უკეთ გამოჩნდება. ახლა წიწიბურა გარეცხეთ. თასში მარცვლეულს წყალი დაასხით. ამოტივტივდა წვრილი ნაწილაკები ზედაპირზე? სითხე გადაასხით. მარცვლეული კიდევ ერთხელ გარეცხეთ და ნაზად აურიეთ. მოქმედება მანამ გააგრძელეთ, სანამ წყალი გამჭვირვალე არ გახდება.

მომზადებამდე წიწიბურას გარეცხვა არ დაგავიწყდეთ. ამის სწორად გაკეთებით არომატულ და ფხვიერ ფაფას მიიღებთ, რომელსაც მსუბუქი კაკლის გემო ექნება. ასეთი შედეგი ერთი ჩალბობით არ მიიღება. ექსპერტები ამ ეტაპის გამოტოვებას გირჩევთ. წიწიბურას ნაჯერი გემოს მიღების სურვილისას მარცვლეული არ ჩაალბოთ, არამედ მოხარშვამდე მშრალ ტაფაზე მოხალეთ. ასე მარცვლეული მთელ არომატს გამოავლენს.

Advertisement