ჯანმრთელობა
დასახელდა სიმსივნის წარმოშობის მიზეზი. ის პირდაპირ ბოთლებშია ჩამოსხმული
ახალი მტკიცებულების თანახმად, ტკბილი სასმელების მოხმარება სიმსივნის განვითარების რისკს ზრდის.
ახალ კვლევაში 100 ათასზე მეტმა ადამიანმა მიიღო მონაწილეობა. კვლევის წამყვანი ავტორი მატილდა ტუვე იყო.
მნიშვნელობა არ აქვს, თუ როგორი ცხოვრების წესი გაქვთ, თუ თქვენ ტკბილ სასმელს სვამთ. ეს ჯანმრთელობას ზიანს აყენებს.
განსაკუთრებით, ხილის წვენებს ეხება. გაზიან სასმელებსა და ხილის წვენებში შაქრის რაოდენობა თითქმის ერთნაირია.
ეს პირველი შემთხვევა არაა, როცა ტკბილი სასმელები ჯანმრთელობის საზიანო პროდუქტების სიაში შეიყვანეს.
წინა კვლევებმა აჩვენა, რომ წვენების დიდი რაოდენობით მოხმარება გულის და მე-2 ტიპის დიაბეტის განვითარების რისკს ზრდის.
მათ, ვინც დღეში მხოლოდ 3,3 უნცია შაქარს მოიხმარდა, სიმსივნის დაავადების განვითარების მაღალი რისკი ჰქონდათ. ეს კი, დღეში მხოლოდ 100 გრ წვენია.
ორგანიზმში წვენი ისე მოქმედებს, როგორც გაზიანი სასმელი და ტკბილი ჩაი. ისინი სისხლში გლუკოზის დონეს ზრდიან.
„წვენი შეიცავს ვიტამინებსა და ანტიოქსიდანტებს, რომლებიც გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ჯანმრთელობისთვის მნიშვნელოვანია. მაგრამ შაქრის მაღალი დონე შედეგებზე დაფიქრებას გაიძულებთ“.
იდეა იმაში მდგომარეობს, რომ რომელიმე ტკბილი სასმელის ან წვენის მიღებაზე სრულად უარი ვთქვათ, საქმე ხომ ჩვენს ჯანმრთელობას ეხება.
თქვენ წვენებს ხშირად სვამთ? თუ სტატია ინფორმაციული იყო, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.