კულინარია
ცომი ასეთი ჰაეროვანი არასდროს გამომსვლია. კვერცხის ნაცვლად, ვიყენებ კეფირს
![](https://alltime.ge/wp-content/uploads/2019/04/testo-1.jpg)
ცომი ყოველთვის გამოგივათ. თუ გეჩვენებათ, რომ ცომი 30 წუთის განმავლობაში საკმარისად არ ამოვიდა, არ ინერვიულოთ. ეს ცომი ცხობის დროს ამოვა.
ინგრედიენტები:
- 1 ჭიქა კეფირი (250 მლ)
- 0,5 ჭიქა მცენარეული ზეთი
- 1 პაკეტი (11 გრ) მშრალი საფუარი (მე 1 ჩ/კ „პაკმაის“ ვუმატებ)
- 1 ჩ/კ მარილი
- 1 ს/კ შაქარი
- 3 ჭიქა ფქვილი
შიგთავსი:
შიგთავსი შეიძლება იყოს ნებისმიერი რამ, მე კომბოსტოთი ვამზადებ.
მომზადება:
- კეფირი და ზეთი აურიეთ, ოდნავ გააცხელეთ, მარილი და შაქარი დაუმატეთ. ფქვილი გაცერით და საფუარს აურიეთ, ნელ-ნელა კეფირის მასა დაუმატეთ და ცომი მოზილეთ. შეფუთეთ და 30 წუთით სითბოში დადგით.
- ცომი ბუმბულივით ჰაეროვანი და მსუბუქი გამოვა.
- ცომის ამოსვლამდე შიგთავსი მოამზადეთ.
- საცხობ ფორმას ზეთ წასმული პერგამენტის ქაღალდი დააფინეთ, ღვეზელები გააკეთეთ და საცხობ ფორმაზე ნაკეცით ზემოთ დადეთ. სანამ ღუმელი ხურდება, 10 წუთით გააჩერეთ. შემდეგ ნაკეცებს ჩამოუარეთ და კვერცხი წაუსვით.
- 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში შეწითლებამდე აცხვეთ. გემრიელად მიირთვით!
თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ!
![](https://alltime.ge/wp-content/uploads/2018/12/Alltime.png)