Connect with us

კულინარია

ქათმის შეწვის უჩვეულო მეთოდი. სცადეთ, არ ინანებთ

ქათმის შეწვის უჩვეულო მეთოდი. სცადეთ, არ ინანებთ

ქართული სამზარეულოს კერძი – პიკანტური გემო და შესანიშნავი სანელებლების არომატია. საქართველოში ქათმის მომზადება ძალიან უყვართ. საცივი და ჩახოხბილი ტრადიციულ კერძებად ითვლება.

დღეს კიდევ ერთი კავკასიური კერძის მომზადებას გთავაზობთ. ქართული სამზარეულოს საინტერესო რეცეპტი, რომელშიც მთავარ როლს სანელებელი თამაშობს. ქათამი აჭარულად – შესანიშნავი ვარიანტი ნებისმიერი სადღესასწაულო სუფრისთვის.

სანელებლების, ნივრის და კარაქის შესანიშნავი შერწყმის წყალობით თქვენ შესანიშნავი ქათმის კერძი გამოგივათ, რომელიც სხვას არ ჰგავს. და რაც მთავარია, მარტივად მზადდება და ამ რეცეპტს მარტივად გაუმკლავდებით.

გემრიელი ქათამი ტაფაზე

ინგრედიენტები:

  • 2 კგ ქათამი
  • 8 კბილი ნიორი
  • 20 გრ ქინძი
  • 1 ს/კ მარილი
  • 1 ჩ/კ წიწაკა
  • 1 ჩ/კ ხმელი სუნელი
  • 1 ჩ/კ პაპრიკა
  • 3 ს/კ კარაქი
  • 230 მლ წყალი

მომზადება:

1.ქათმის აჭარულად მოსამზადებლად თქვენ დიდი ზომის ქათამი დაგჭირდებათ.

2.ქათამი მკერდის გასწვრივ გაჭერით.

3.ორივე მხრიდან მარილი და წიწაკა მოაყარეთ.

4.ტაფა გააცხელეთ და მასში კარაქი გაადნეთ. ქათამი ტაფაზე ზურგით ზემოთ მოათავსეთ.

5.ზემოდან ქათამს ტაფაზე მცირე ზომის თეფში დაადეთ და მასზე სიმძიმე დაადეთ, მაგ., წყლით სავსე ქვაბი. დარწმუნდით, რომ ის მყარად დევს. ასე ქათმის ორივე მხარე შეწვით.

6.სანამ ქათამი იწვება, სოუსის მომზადება დაიწყეთ. ქინძის მწვანილი და ნიორი წვრილად დაჭერით.

7.ჭურჭელში დაჭრილი მწვანილი , ნიორი, პაპრიკა, ხმელი სუნელი და წყალი აურიეთ. სოუსი მზადაა.

8.ქათამს სოუსი მოასხით, თავსახური ან იგივე თეფში დაახურეთ. დაბალ ცეცხლზე 7 წუთით თუშეთ. როცა თავდახურული თუშავთ, მწვანილი და ნიორი კარგად იწოვება. მიყვარს, რომ როცა მათ ოდნავ ახლის გემო აქვთ.

9.ქათამი აჭარულად მზადაა! ამ მარტივი რეცეპტით ქათმის მომზადებას გირჩევთ, კერძი ნამდვილად ძალიან გემრიელი გამოდის.

რეცეპტი მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement