ჯანმრთელობა
აიღეთ ბრინჯი კოვზით – დაწვით და თუ ამას დაინახავთ – მისი ჭამა არავითარ შემთხვევაში არ შეიძლება
ზოგიერთი ბრინჯი ნახევრად სინთეთიკურია. მის შემადგენლობაში კარტოფილის სახამებელია, რომელსაც პლასტმასს უმატებენ რათა საჭირო ფორმა შეინარჩუნოს. ასეთი ბრინჯის ერთი პორციის შეჭმა იგივეა რაც ცელოფნის პარკის მირთმევა. ამიტომ მოხარშვამდე აჯობებს შეამოწმოთ. სტატიაში წაიკითხავთ რამდენიმე ტესტის შესახებ რომლებიც ბრინჯის ხარისხის განსაზღვრაში დაგეხმარებიან.
ტესტი წყლით
დიდი სუფრი კოვზი ბრინჯი ცივი წყლით სავსე ჭურჭელში ჩაყარეთ და კარგად მოურიეთ. თუ ბრინჯი რამდენიმე ხნის შემდეგ ფსკერზე დაილექება – ყველაფერი რიგზეა. თუ ტივტივს დაიწყებს – ფრთხილად იყავით!
ტესტი ცეცხლით
დაწვით ბრინჯი ასანთით. ხელოვნური ბრინჯი დაიწვება და დამწვარი პლასტმასის სუნი ექნება.
ტესტი სანაყში
თუ რამდენიმე მარცვალს სანაყში დანაყავთ, ნამდვილი ბრინჯი თეთრ ფქვილად იქცევა. ხელოვნური ბრინჯი კი მოყვითალო მასად.
ტესტი ობზე
თუ გაინტერესებთ თქვენი მზა ბრინჯი უსაფრთხოა თუ არა. ცოტაოდენი ბრინჯი ჰერმეტულ კონტეინერში ჩადეთ და თბილ ადგილას მოათავსეთ. რამდენიმე დღეში ნამდვილ ბრინჯშ ობი გაუჩნდება, ხოლო ყალბი კი ახალივით იქნება!
თუ ბრინჯს ამ საშუალებებით შეამოწმებთ, გეცოდინებათ ხარისხიანია თუ არა პროდუქტი.