კულინარია
ძილის წინ კექსს ვაცხობ. მხოლოდ 15 წუთი ცომის მოსაზელად, შემდეგ უკვე ჩემ საქმეებს ვაკეთებ
ჩემს ოჯახის წევრებს დილით ჩაიზე გემრიელი ნამცხვრების ჭამა ძალიან უყვართ. დიდი ხანია ვეძებდი კექსის კარგ რეცეპტს, რომელიც სწრაფად მზადდება, ამასთან გემრიელი და რბილი იქნებოდა. მომზადების მეთოდი დაქალმა მასწავლა. მან საოჯახო რეცეპტი გამიზიარა.
ამ რეცეპტით კექსი ნაზი, არომატული და ძალიან გემრიელი გამოდის. შიგნით რბილი, გარედან კი ხრაშუნა არის! არაჟნით ვამზადებ და სილიკონის ფორმებში ვაცხობ. ქაღალდის ან რკინის ფორმების გამოყენებაც შეიძლება.
კექსი არაჟნით სილიკონის ფორმებში
ინგრედიენტები:
- 2,5 ჭიქა ფქვილი
- 100 გრ კარაქი
- 3 კვერცხი
- 1 ჭიქა არაჟანი
- 1 ჭიქა შაქარი
- 1 ჩ/კ სოდა
- 4,5 ს/კ ქიშმიში
- მწიკვი მარილი
მომზადება:
1. კომფორტულ თასში კვერცხი შაქართან ერთად ათქვიფეთ, მწიკვი მარილი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
2. კვერცხის ნარევს არაჟანი და სოდა დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
3. კარაქი წყლის ორთქლზე გააცხელეთ, რომ ის რბილი გახდეს. შეგიძლიათ ასევე წინასწარ მაცივრიდან გამოიღოთ და მაგიდაზე 1 საათით გააჩეროთ.
დარბილებული კარაქი დაუმატეთ და აურიეთ. ცოტ-ცოტა გაცრილი ფქვილი დაუმატეთ. აურიეთ და ცომი მოზილეთ.
4. ქიშმიში გარეცხეთ, ქაღალდის პირსახოცზე შეამშრალეთ. ქიშმიშს ოდნავ ფქვილი მოაყარეთ და ცომს დაუმატეთ. კარგად აურიეთ.
5. სილიკონის ფორმას მზესუმზირას ზეთი წაუსვით და საცხობ ფორმაზე დააწყვეთ.
6. ცომი სილიკონის ფორმებში ჩაასხით, მაგრამ ბოლომდე არ აავსოთ, მინიმუმ 1 სმ მაინც დატოვეთ. პროცესის დროს კექსი ამოვა.
7. კექსი წინასწარ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 35 წუთით აცხვეთ.
8. ესეც ასე, არაჟნის კექსი მზადაა. გემრიელად მიირთვით!
თუ რეცეპტი მოგეწონათ, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.