ჯანმრთელობა
საუკეთესო ექიმი: ძალიან გთხოვთ, ბროწეულის ქერქის გადაგდება შეწყვიტეთ. აიღეთ წყალი
როცა ბროწეულის სასარგებლო თვისებებზე ვსაუბრობთ, როგორც წესი, მის მარცვალს და წვენს ვგულისხმობთ. და ცოტა თუ უფიქრდება იმას, რომ ამ გასაოცარი ნაყოფის ქერქიც კი სამკურნალო თვისებებს შეიცავს!
ბროწეულის ქერქი
ბროწეულის ქერქი სახლის აფთიაქში ყველას უნდა ჰქონდეს. მასში შედის ნივთიერება, რომელიც კუჭ-ნაწლავის ტრაქტში პათოგენურ ბაქტერიებს ეფექტურად ებრძვის და პარაზიტებზე დამღუპველად მოქმედებს.
მშრალი ბროწეულის ქერქის და წყლის ნაყენი უკვე 2-3 საათის შემდეგ დიარეას მტკივნეულ შეგრძნებას გააქრობს და ნაწლავებს გააძლიერებს, რადგან ტანინებს და მაღალი კონცენტრაციის პოლიფენოლებს შეიცავს. მას ასევე ჭიების საწინააღმდეგო თვისება აქვს და ნაბახუსევის სინდრომსაც ამსუბუქებს.
ინგრედიენტები 1 პორციისთვის:
- 10-12 გრ მშრალი ბროწეულის ქერქი
- 200 მლ წყალი
მომზადება:
1.წყალი აადუღეთ. ქერქი წინასწარ დათბუნულ ჭიქაში ჩაყარეთ.
2.ქერქს მდუღარე წყალი დაასხით და 25-30 წუთით დააყენეთ. სითხის გადაწურვა არ ღირს.
პირველი მიღება მომზადებული პორციის ნახევარს უნდა შეადგენდეს, სიმსუბუქეს უკვე 10 წუთის შემდეგ იგრძნობთ. თუ მსგავსი ეფექტი ვერ დაინახეთ, პირველი მიღებიდან 30 წუთის შემდეგ დარჩენილის ნახევარი დალიეთ, ხოლო კიდევ 30 წუთის შემდეგ სამკურნალო ნაყენის უკანასკნელი დოზა.
ბროწეულის ქერქის მაღალი ალერგიულობის გამო, ბავშვებს ეს საშუალება ძალიან ფრთხილად და მცირე კონცენტრაციით უნდა მისცეთ, წინასწარ სჯობს ექიმთან კონსულტანცია გაიაროთ.
მოგეწონათ სტატია? მეგობრებს გაუზიარეთ!