კულინარია
8 მეთოდი ხახვის უცრემლოდ დასაჭრელად
როდესაც ხახვს ვჭრით ჰაერში ენზიმი LFS გამოიყოფა. ის სულფოქსიდის ამინომჟავებს – სულფონის მჟავად გარდაქმნის და სწორედ ეს უკანასკნელი აღიზიანებს საცრემლე ჯირკვალს.
როგორ დავიცვათ თავი თვალების გაღიზიანებისგან
მეთოდი 1
აანტეთ სანთელი ან ლამა ისე რომ ალის სითბო თქვენამდე აღწევდეს. ეს LFS ენზიმის კონცენტრაციას შეამცირებს და ის თქვენს საცრემლე ჯირკვლამდე ვერ მიაღწევს.
მეთოდი 2
მოათავსეთ ხახვი ღრმა ჭურჭელში და ცივი წყალი დაასხით ისე, რომ ის სრულად ფარავდეს ბოლქვს. ხახვი წყალშივე დაჭერით.
მეთოდი 3
შედევით ხახვი მიკრო ტალღურ ღუმელში და 25-30 წამით გააჩერეთ საშუალო ტემპერატურაზე. ნუ გააჩერებთ მას უფრო დიდხანს თორემ მოიხარშება! დ
მეთოდი 4
მოათავსეთ გაუფცქვნელი ხახვი საყინულეში 10-15 წუთით. შემდეგ სწრაფად დაჭერით სანამ გათბობს მოასწრებს. მართალია გაცივებული ხახვის გაფცქვნა უფრო რთულია მაგრამ, არაუშავს.
მეთოდი 5
თუ საცურაო ნიღაბს ან სათვალეს გაიკეთებტ თვალები არ აგიცრემლიანდებათ რადგან LFS ენზიმები ტქვენს საცრემლე ჯირკვლებამდე უბრალოდ ვერ მიაღწევენ.
მეთოდი 6
პიტნიანი სარეჭი რეზინი ნამდვილად დაგეხმარებათ საცრემლე ჯირკვლების გაღიზიანებისგან ტავის დაცვაში. როდესაც საღეჭ რეზინს ღეჭავთ ძირითადად პირით სუნთქავთ, რაც ნიშნავსმ რომ ცრემლდენის გამაძლიერებელ ნივთიერებებს დანიშნულების ადგილამდე მიღწევა გაუჭირდებათ.
მეთოდი 7
დაიდგით მდუღარე წყლით სავსე ჭურჭელი. წყლის ორთქლი დამცავ ბარიერს წარმოგიქმნით. მართალია ამ მეთოდის გამოყენებისას ორთლით დაწვის შანსი არსებობს, თუმცა ის ცრემლდენას ნამდვილად ამცირებს.
მეთოდი 8
LFS ენზიმის შემცირების კიდევ ერთი მეთოდი ხახვის წყალში დასველება გახლავთ. ჩაალაგეთ ხახვი ცივ წყალში 5-10 წუთი. ამ დროის განმავლობაში გამაღიზიანებელი ნივთიერებების ნაწილი წყალში გაიხსნება და ხახვს ყოველგვარი უსიამოვნო შეგრძნებების გარეშე დაჭრით.