ჯანმრთელობა
ჯადოსნური ნარევი მხედველობის აღსადგენად
შინაურული ჭარხლის წვენი ერთ-ერთი პროდუქტია იმ მცირეთაგან, რომელიც ჯანმრთელობისთვის ნამდვილად სასარგებლოა.
წვენი ხელმისაწვდომ ვარიანტს წარმოადგენს და დროის ეკონომიას ხელს უწყობს. მისი დახმარებით რაციონში უფრო მეტი ხილისა და ბოსტნეულის ჩართვას და პროდუქტის ნარჩენების გამოყენებას შეძლებთ. სანამ წვენის რეცეპტებში არსებული ნატურალური შაქრისა და კალორიების მიღებით შემოიფარგლებით, ბოსტნეულის წვენი დიდ ანთების საწინააღმდეგო უპირატესობას მოგცემთ.
გთავაზობთ ვენესეულაში პოპულარული წვენების ნაკრების მარტივ რეცეპტს, რომელსაც უწოდებენ „წვენი 3-1-ში“ – გემრიელი, სასარგებლო, ანთების საწინააღმდეგო ნარევი ფორთოხლის, ჭარხლის და სტაფილოს წვენით!
პროდუქტების შემადგენლობა:
- 4 ორგანული ფორთოხალი
- 1 ორგანული ჭარხალი
- 2 ორგანული სტაფილო
მომზადება:
- ინგრედიენტები გარეცხეთ და გაასუფთავეთ;
- წვენსაწურში მოათავსეთ და წვენი გაწურეთ. გარდა ამისა, ბლენდერში აურიეთ.
- ნატურალური დამატკბობელი, თაფლი ან სტევია, სურვილის მიხედვით დაუმატეთ.
ფორთოხლის, ჭარხლის და სტაფილოს ანთების საწინააღმდეგო თვისებები
ფორთოხალი
ფორთოხალი კალიუმის, B და C ვიტამინების, ასევე ფლავონოიდების და რიგი ანტიოქსიდანტების შესანიშნავი წყაროა, რომელიც ანთებას ამცირებს და ქრონიკულ დაავადებებს, როგორიცაა დიაბეტი, ჭკუასუსტობა, გულ-სისხლძარღვთა დაავადება და სიმსივნე აფერხებს.
ჭარხალი
ჭარხალი დიდი რაოდენობით შეიცავს B1 ვიტამინს, ასევე ანთების საწინააღმდეგო ანტიოქსიდანტებს, მინერალებს და ნიტრატებს. ჭარხალში შემავალი ანტიოქსიდანტები ორგანიზმში ანთებას და ჟანგვით სტრესს ამცირებენ, ქრონიკულ დაავადებებს და ისეთ მდგომარეობას, როგორიცაა ათეროსკლეროზი და ჰიპერტონია აფერხებენ. ნიტრატები ტვინის მუშაობას აუმჯობესებენ, ხოლო მანგანუმი დიაბეტს მართავს და თირკმლების ფუნქციას აუმჯობესებს.
სტაფილო
და ბოლოს, მაგრამ არა ნაკლებად მნიშვნელოვანი: სტაფილო სავსეა ანთების საწინააღმდეგო ანტიოქსიდანტებით და მინერალებით, როგორიცაა მაგნიუმი, რკინა და კალიუმი. ასევე კაროტინებსა და A ვიტამინს შეიცავს.
თუ სტატია ინფორმაციული იყო, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.