კულინარია
ჩიზქეიქი საკუთარი ხელით, რომელიც ჩემ საფირმო კერძად იქცა. ახლა უკვე ყოველ კვირას ვამზადებ
დიდი ყოყმანის შემდეგ ერთ მშვენიერ დღეს საკუთარი ხელით ხაჭოსგან ჩიზქეიქის მომზადება გადავწყვიტე. ჩემდა გასაკვირად, პირველივე ჯერზე დესერტი იმდენად ლამაზი, ფუმფულა, ჰაეროვანი და რაც მთავარია, გემრიელი გამოვიდა, რომ ახლა მას თითქმის ყოველ კვირას ვამზადებ. ჩემს ოჯახის წევრებს უკვე ძალიან უყვართ ის.
სახლის ჩიზქეიქი
ინგრედიენტები:
- 300 გრ მდნარი ყველი (შეიძლება ხაჭო საშუალო ცხიმიანობით)
- 4 ჭიქა მაწონი(125 გრ მოცულობის)
- 5 კვერცხი
- 200 მლ ნაღები 35%-იანი ცხიმიანობით
- 1 ჩ/კ გამაფხვიერებელი
- 2 ჭიქა შაქარი (იოგურტის ჭიქის ზომა)
- 2 ჭიქა ფქვილი
მომზადება:
1. ყველი (გამოდგება ნებისმიერი ყველი ან ხაჭო საშუალო ცხიმიანობით), ნაღები, მაწონი და შაქარი შეურიეთ ერთმანეთში.
2. ცილა და გული დააცალკევეთ. გული ხაჭოს მასას დაუმატეთ და ფრთხილად აურიეთ.
3. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ.
4. ფქვილი და გამაფხვიერებელი ხაჭოს მასას დაუმატეთ და აურიეთ. თუ შესაძლებლობა და სურვილი გაქვთ, ფქვილი წინასწარ გაცერით.
5. საცხობ ფორმას ცხიმი წაუსვით და მასში ცომი ჩაასხით. ჩიზქეიქი 180 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში 40-50 წუთით აცხვეთ.
6. როცა ჩიზქეიქი მზად იქნება, ამ ღვთაებრივ არომატს იმწამსვე იგრძნობთ. მზაობა ჩანგლით ან კბილის ჩხირით შეამოწმეთ: როცა ცომიდან ამოიღებთ, ის მშრალი უნდა იყოს.
7. ხაჭოს ღვეზელი გარგარის ჯემთან ერთად სუფრაზე გაიტანეთ. გემრიელად მიირთვით!
გაუმასპინძლდით ამ უგემრიელესი ჩიზქეიქით სტუმრებსა და ოჯახის წევრებს, ყველა კმაყოფილი და ბედნიერი დარჩება. არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის გაზიარება მეგობრებისთვის. გისურვებთ ყველაფერს საუკეთესოს!