Connect with us

კულინარია

უმარტივესი გზა ციტრუსის ცედრის მისაღებად: დანის და სახეხის გარეშე

ზამთარში ციტრუსზე მოთხოვნა იზრდება. მანდარინი უკვე დიდი ხანია საახალწლო დღესასწაულის სიმბოლოდ იქცა. ლიმონს კი სურდოს მცირე ნიშანზე ჩაის ხშირად უმატებენ. ციტრუსი შეიცავს ბევრ C ვიტამინს, რომელიც იმუნიტეტის გაძლიერებას ხელს უწყობს. ციტრუსის ქერქს კულინარიაში აქტიურად იყენებენ. ყველამ არ იცის, თუ როგორ მიიღოს ცედრა სწორად.

საქმე იმაშია, რომ კერძის მოსამზადებლად მხოლოდ ზედა ფენა გამოგადგებათ. თუ თეთრ ფენას შეეხებით, ციტრუსის გემოს ნაცვლად მწარე გემოს მიიღებთ. თავიდან ცედრის მიღება მეც მიჭირდა. ახლა დანას და სახეხს საკმაოდ მოხერხებულად ვიყენებ, თუმცა უფრო მარტივი მეთოდიც არსებობს.

როგორ მივიღოთ ციტრუსის ცედრა სწრაფად

უდაოდ, ცედრა შეგიძლიათ ძველებურად, სამზარეულოს დანით ჩამოათალოთ. ამ მეთოდის გამოყენებისას დიდი სიფრთხილე უნდა გამოიჩინოთ და ფენის სისქე სწორად გათვალოთ. დარწმუნდით, რომ დანა ბასრია, წინააღმდეგ შემთხვევაში დაიტანჯებით.

მეორე გავრცელებული მეთოდი – სახეხი. მზად იყავით, რომ ცედრის ნამცეცები ყველა მხარეს გაფრინდება. შემდეგ კიდევ სახეხის გარეცხვა მოგიწევთ.

ჩემთვის ნამდვილი აღმოჩენა გახდა ბოსტნეულის სათლელი. მარტივმა ინსტრუმენტმა ყოველდღიური სამზარეულოს საქმეები შემიმსუბუქა.

სულ რაღაც წამებში შემიძლია ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა მივიღო. მხოლოდ რამდენიმე მოძრაობა და მზადაა.

ბოსტნეულის და ხილის გათლის გარდა, ასეთი პირები პროდუქტებს შესანიშნავად ჭრის. თხელი ზოლებიდან შეგიძლიათ სადღესასწაულო სუფრისთვის ლამაზი და ორიგინალური დეკორი გააკეთოთ.

ასევე შეგიძლიათ თანაბარ ნაჭრებად ყველი და ხორცის პროდუქტები დაჭრათ, ისეთივეა როგორც რესტორანში დაჭრილი. განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ ლამაზი სადგამი გაქვთ.

უმეტესობა ჩვენგანისთვის ეს აღმოჩენა არაა, მაგრამ ასეთი მარტივი ინფორმაციაც შეიძლება სასარგებლო იყოს. ის დაგეხმარებათ ზოგიერთ ნივთს ახლებურად შეხედოთ. თქვენ რა უჩვეულო გამოყენება იპოვეთ სამზარეულოს ხელსაწყოებისთვის?