საკითხავი
იულია ვისოცკაიას ლეგენდარული ხაჭოკვერი ან რატომ განიხილავს ყველა ვარსკვლავის კულინარიულ მარცხს

ალბათ, მხოლოდ ზარმაცმა არ იცის, როგორ ამზადებს იულია ვისოცკაია ხაჭოკვერებს. ზუსტად ისეთს, სადაც მთავარია „ქერქი“. თუ ინტერნეტ სკანდალებს თვალს არ ადევნებთ, გიამბობთ, რატომ შეუტია ყველამ რუსული კულინარიის გურუს.
ვისოცკაია ხაჭოკვერებს ამზადებს
ამ წლის აპრილში სოციალური ქსელები გაივსო ვიდეოებით იულია ვისოცკაიას წარუმატებელი რეცეპტებით. კომენტარებში გამოთქვამენ უკმაყოფილებას: რას უყურებდნენ ადრე? იყო დრო, როცა მომღიმარი წამყვანით თითქმის ყველა დიასახლისი აღფრთოვანებული იყო. მისი შოუ „მარტო სახლში“ ერთ–ერთი ცნობილი და პოპულარული იყო. კულინარიულ შოუს სხვადასხვა ქვეყანაში უყურებდნენ. რა ფენომენია?
აი, ვისოცკაია ქათმის ფრთებს ბეკონში წვავს. სანამ მისთვის ბოსტნეულის სალათს ამზადებს (საკმაოდ ბრძნული ნაბიჯი), მის ზურგს უკან მაყალს ცეცხლი იპყრობს. რა თქმა უნდა, მთელი ხორცი გაშავდა და დანახშირდა. აი, ვისოცკაიასთვის ფრთები მაინც „მადისაღმძვრელია“.
აი, იულია კომბოსტოს ოლადებს წვავს, რომელიც უფრო უფორმო ბოსტნეულის მასას ჰგავს, რომელიც იშლება. განსაკუთრებით დამამახსოვრდა კიბორჩხლის წვნიანი. ჯერ წამყვანი კიბორჩხალას ხარშავს, შემდეგ ჯავშნიანად აბლენდერებს. მმმ, თითებს ჩაიკვნეტთ!
ჩაშუშული პომიდვრის რეცეპტი ხელოვნების ცალკე სახეობაა. როცა ვისოცკაიამ თითქმის დამწვარი ბოსტნეული ღუმელიდან ამოიღო, ქალმა კადრს მიღმა იკითხა, ასეთი შავი უნდა იყოს თუ არა პომიდორი. კულინარიული დივას პასუხი დამაჯერებლად ჟღერდა: „დიახ, რაც უფრო შავია, მით უკეთესი“.
ზუსტად ის ხაჭოკვერა იულია ვისოცკაიასგან
და როგორ ამზადებს ვისოცკაია ხაჭოკვერას! როცა ეს ვიდეო ვნახე, ხმამაღლა ვიცინე. ყველას არ შეუძლია ასე სერიოზულად დააკომენტაროს კერძის მომზადების პროცესი, რომელიც აშკარად არ გამოვიდა. პრობლემები ცომის მოზელის ეტაპზე დაიწყო.
თუ ერთხელ მაინც მოგიმზადებიათ ან მიგირთმევიათ ხაჭოკვერა, ალბათ იცით, რომ ხაჭოს ცომი სქელი უნდა იყოს. ვისოცკაიას შემთხვევაში თითქმის წვეთავდა. ეს გასაკვირი არაა, რადგან სახლის ხაჭო, კვერცხი, არაჟანი და კარაქი აურია.
საკმარისი რაოდენობის ხორბლის ფქვილით სიტუაციის გამოსწორება შეიძლებოდა. ამის ნაცვლად წამყვანმა მხოლოდ 1 სუფრის კოვზი ფქვილი გამოიყენა. ეს კრიტიკულად მცირეა ასეთი რაოდენობის ცომისთვის.
ყველაზე საინტერესო მაშინ დაიწყო, როცა იულიამ ხაჭოკვერის შეწვა დაიწყო. ცომიდან „კვერების“ გაკეთებას ცდილობდა, მაგრამ შეწვა ვერ შეძლო. ხაჭოკვერაზე ქერქი წარმოიქმნა, რომელიც თითოეულ ნაწარმს თითქმის შორდებოდა. შიგნით ცომი არ ცხვებოდა. შეწვის შემდეგ წამყვანმა კულინარიული შემოქმედება ღუმელში გააზავნა „5 წუთით, ხაჭოკვერა უფრო ჰაეროვანი რომ გახდეს“.
რა სჭირს იულია ვისოცკაიას
მოდით გავარკვიოთ, რა არ არის რიგზე. პირველ რიგში, იულია თავს გვაჩვენებს, რომ ნამდვილად კარგ კერძს ამზადებს, მარცხს არ აღიარებს. მეორეც, შეცდომის გამოსწორებას არც ცდილობს. როცა გადასაღებ მოედანზე მსგავსი კონფუზი ხდება, უბრალოდ თავიდან უნდა გადაიღოთ. როგორც ჩანს, იულიას ეს უბრალოდ არ აინტერესებს.
მაყურებლისადმი და საკუთარი თავისადმი ბანალური პატივისცემა მისთვის უცხოა. ყველაზე ცუდია, რომ პროგრამა „მარტო სახლში“ ნამდვილად პოპულარული იყო. ათასობით ქალი მისი ხელმარჯვეობით აღფრთოვანებული იყო. ის სამზარეულოში პეპელასავით დაფრინავდა და თითოეულ მოქმედებაზე მხიარულად აკეთებდა კომენტარს. არ დაგავიწყდეთ, რომ პროფესიით მსახიობია. გამოცდილი მზარეულის თამაში კარგად გამოსდის, აი, მომზადება – სამიანზე.
საბედნიეროდ, დღეს არის ბევრი კულინარიული ბლოგი, რომელიც თქვენს ყურადღებას ნამდვილად იმსახურებს. იულია ვისოცკაია დიდი ხანია უნდა დაივიწყოთ. იცით, რომ თავის გაკეთებულს იშვიათად ჭამს? საინტერესოა, რატომ?
