ჯანმრთელობა
ექიმი-ნატუროპათი, მედიცინის მეცნიერებათა დოქტორი, ვიქტორ ხრუშოვი: „სასწრაფოდ გამორიცხეთ კვების რაციონიდან თანამედროვე პური“
„ჩემი და ჩემი პაციენტების რაციონიდან თანამედროვე პურის მიღება რაციონიდან გამოვრიცხე“, ამბობს მედიცინის მეცნიერებათა დოქტორი, ექიმი-ნატუროპათი ვიქტორ ხრუშოვი.
საქმე იმაშია, რომ საფუარიანი პურის მიღებით საფუარი სისხლში ხვდება, სადაც გამრავლებას და ჩვენი ვიტამინების, მიკროელემენტების და ცილების მოხმარებას იწყებს.
ამავე დროს, ტოქსინებს გამოყოფენ. ე.წ. საფუარი ჩვენს ორგანიზმს პარაზიტებით ავსებს. თანამედროვე პური კაცობრიობის ერთ-ერთი ყველაზე საშიში გამოგონებაა.
თანამედროვე საფუარი ცხობის დროს წებოვანის კაფსულებში გადადის. ნაწლავებში ამ კაფსულებიდან თავისუფლდებიან და ლორწოვანს, ასევე ნაწლავების ნორმალურ მიკროფლორას აზიანებენ. უფრო მეტიც, ისინი არა მხოლოდ ნაწლავებს აინფიცირებენ, არამედ სისხლის პლაზმაში ცხოვრობენ და თავისუფლად მრავლდებიან. ამან შეიძლება სხვადასხვა სახის მოწამვლა, სოკოვანი დაავადება, იმუნიტეტის დარღვევა გამოიწვიოს, რაც შეიძლება ქრონიკული დაავადების და სიმსივნის გამომწვევი იყოს.
თუ თანამედროვე საფუარის პურის ჭამას შეწყვეტთ – მხოლოდ 5 წლის შემდეგ ვერ აღმოაჩენთ საფუარის უჯრედებს სისხლის პლაზმაში.
მე-20 საუკუნის 40-იან წლებამდე სულ სხვა სახის საფუარს იყენებდნენ, რომელიც ადამიანის სიმბიოტური მიკროფლორის ანტაგონისტები არ იყვნენ (ანუ ისინი მსხვილ ნაწლავში არსებულ სასარგებლო ბაქტერიებს არ კლავდნენ), მაგრამ ცომი მხოლოდ ერთი დღით იყო აფუებული, რაც პურის მცხობელებს არ აწყობდათ.
წარმოების პროცესის გააქტიურების მიზნით ჩვენ სულ სხვა საფუარის გამოყენება დავიწყეთ, რომელსაც ოფიციალურად (ეს ფარული ინფორმაციაა) „პირობით პათოგენურ მიკროორგანიზმად“ თვლიან. ასე უწოდებენ დააავადებას გარკვეული პირობით, ეს არის ის, რასაც ახლა „თერმოფილურ საფუარს“ უწოდებენ. ასეთი საფუარით ცომი დაახლოებით ერთ საათში იზრდება.
თერმოფილური საფუარი, რომელსაც ახლა პურის საცხობად იყენებენ, ადამიანის სიმბიოტური მიკროფლორის ანტაგონისტები არიან.
ეს იმას ნიშნავს, რომ ეს საფუარი მსხვილ ნაწლავში იმ მიკრობებს კლავს, რომლებიც ვიტამინების, ამინომჟავების, ბიოლოგიურად აქტიური ნივთიერებების და ადამიანის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის აუცილებელი ნივთიერებების საწარმოებლად არის საჭირო.
თუ სტატია ინფორმაციული იყო, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.